Atelier

Goed en eerlijk leer wordt áltijd mooier door de jaren en het gebruik heen

Ons verhaal

Hoewel we graag uitstapjes maken naar andere materialen, heeft Rozijntjes door de jaren heen zich met name weten te specialiseren in het werken met leer en linnen. Leer & linnen zijn één van de meest mooie en dankbare materialen, maar vereist ook kunde en geduld om mee te werken.

We nemen de tijd voor elk ontwerp en elk detail en maken alles met de hand. Van chique ceintuur tot classy clutch. Van ruige theedoek tot puur linnen tafelkleed. We nemen ook de tijd voor iedere cursist die bij ons komt.

We hebben aandacht voor trends, maar verliezen ambacht en kwaliteit nooit uit het oog. We hopen tegelijkertijd producten te ontwerpen die een soort ‘eeuwigheidswaarde’ hebben. Goed en eerlijk leer wordt áltijd mooier door de jaren en het gebruik heen. Én hoe vaker je ons linnen gebruikt, hoe zachter en sterker het wordt.

Mooier met minder

Maar onze passie gaat verder dan mooie ontwerpen en handgemaakte chique tassen. Hoe kunnen wij de wereld van morgen een stukje mooier maken?

We blijven daarom kijken naar hoe het beter kan. We werken alleen maar met natuurlijk gelooid Europees leer en Europees linnen én met leveranciers uit de regio. We gebruiken daarnaast alleen biologische verven en gebruiken bijna alles restjes in kleine producten.

Mooier met minder dus. Van kleine projecten uit restleer tot een eenvoudige en stijlvolle handtas waar je jaren plezier van gaat hebben.

Made in Maastricht

Atelier Rozijntjes is gevestigd in Maastricht in een historisch en voormalig klooster. Alles is dus Made in Maastricht.

We zijn intens trots op Maastricht, een stad met historie in de maakindustrie. Maastricht telt veel ondernemingen waar creativiteit en voortdurende vernieuwing in het DNA zitten. De creatieve maakindustrie zit dus diep verankerd in de Maastrichtse economie en samenleving. Wij zijn trots dat ons atelier hier een bijdrage aan mag leveren.

Workshops Rozijntjes
Atelier Rozijntjes

Leer

In Atelier Rozijntjes werken we heel veel met leer. Wij zijn groot fan van leer. Zowel de buiten- als de binnenkant. Dat mag zichtbaar én voelbaar zijn. Leer is een van de weinige materialen dat dankbaar gebruikmaakt van de tijd. Het wordt mooier door de jaren en het gebruik heen.

Leer bewerken is een ambacht. Maar leerlooien is dat net zo goed. En een ambacht vergt tijd en expertise. Als wij met mooi en eerlijk leer beginnen aan bijvoorbeeld een tas, dan realiseren wij dat datzelfde leer al heel wat uurtjes door een vakman is bewerkt.

Met enthousiasme vertellen wij je wat de herkomst is van het leer en op welke manier het is bewerkt.

Linnen

Linnen is onmisbaar in elk interieur, vinden wij. We houden intens veel van authentiek natuurlijk linnen, vanwege de structuur, de nonchalance, de sterkte en de duurzaamheid. Het wordt zelfs mooier met de jaren. Ons linnen is gemaakt van Europees vlas. Het is de sterkste natuurvezel en daardoor erg slijt- en scheur vast.

Vlas is één van de weinige natuurlijke vezels die nog op grote schaal in West-Europa worden verbouwd. En het is een duurzaam product. Voor de productie van linnen wordt minstens 5 keer minder water en energie gebruikt dan bij de productie van andere stoffen. Verder zijn ze biologisch afbreekbaar en recyclebaar en uiteindelijk afbreekbaar in de natuur.

Daarom zijn we dus groot fan van linnen.

Atelier Rozijntjes
Ontwerpster Liza Rozijntjes

Ontwerpster Liza

Ontwerpster Liza van der Stouwe, echtgenote en moeder van drie kids, is het creatieve brein achter Rozijntjes. Ze is afgestudeerd aan de faculteit der rechten in Maastricht, maar in de juridische wereld kon ze haar passie niet kwijt. In de wereld van design wel. Als sinds enige jaren ontwerpt ze een kleine eigen collectie in plaats van wetsdocumenten.

Ze is altijd aan het experimenteren. Vindt het proces net zo leuk als het eindresultaat en ziet schoonheid in dingen die anderen over het hoofd zien. Liza bezit de kunst om met geamuseerde en verwonderde blik overal naar te kijken. Alsof er om elke hoek een verrassing voor haar klaarstaat.

Ontwerpen

Elke ontwerp is speciaal gemaakt voor jou, om van te genieten. Wat Rozijntjes dus in ieder geval niet is, is massaproductie. Maar gelimiteerde aantallen én maatwerk.

Items van Rozijntjes hebben een hoge kwaliteit. Als je niet de prijs wilt betalen voor kwaliteit, duurzaamheid én handwerk. Geeft niets. Koop gerust ergens anders. Rozijntjes wil graag tijd overhouden voor maatwerk. ‘Vandaag bestellen en morgen in huis’, gaat dus meestal niet op bij Rozijntjes.

Nieuwsgierig naar waar we nu aan werken? Neem gerust een kijkje in onze winkel.

Handgestikte bruidsclutch Rozijntjes