Atelier

Goed en eerlijk leer wordt áltijd mooier door de jaren en het gebruik heen

Rozijntjes in het kort

Wie? Rozijntjes.

Wat? Ontwerpstudio, logies, webwinkel, homestyling, events en workshopadres.

Waar? In de prachtige regio Maastricht.

Interieurdesign Rozijntjes
Elisabeth en Victor van der Stouwe

Mooier met minder

Wij zijn Elisabeth & Victor. Ontwerpers, conceptdenkers en ouders van drie kids. We experimenteren voortdurend en vinden het proces net zo leuk als het eindresultaat. Daarnaast genieten we intens van de materialen waar we in ons atelier mee werken. En geloven we in een beetje anders doen én anders zijn.

We houden van mooier met minder. Dit passen we toe in onze mooie handgemaakte ontwerpen, stijlvolle logementen, betekenisvolle workshops, feestjes én ons dagelijks leven. Hoe kunnen wij de wereld van morgen een stukje mooier maken.

We nemen de tijd voor elk ontwerp en elk detail en maken alles met de hand. En bij de organisatie van een evenement werken we alleen maar met lokale ingrediënten, producten en leveranciers. Ook nemen we de tijd voor iedere cursist die bij ons komt.

Made in Maastricht

Atelier Rozijntjes is gevestigd in een voormalig laboratorium van een oude cementfabriek in Maastricht. Van chique ceintuur tot classy clutch. Van ruige theedoek tot puur linnen tafelkleed.  Alles is dus Made in Maastricht.

We zijn intens trots op Maastricht, een stad met historie in de maakindustrie. Maastricht telt veel ondernemingen waar creativiteit en voortdurende vernieuwing in het DNA zitten. De creatieve maakindustrie zit dus diep verankerd in de Maastrichtse economie en samenleving. Wij zijn trots dat ons atelier hier een bijdrage aan mag leveren.

Atelier Rozijntjes Maastricht
Atelier Rozijntjes Maastricht

Leer

Wij zijn groot fan van goed én eerlijk leer. In Atelier Rozijntjes werken we er heel veel en graag mee. Leer is een van de weinige materialen dat dankbaar gebruikmaakt van de tijd. Het wordt mooier door de jaren en het gebruik heen.

Leer bewerken is een ambacht. Maar leerlooien is dat net zo goed. En een ambacht vergt tijd en expertise. Als wij met mooi en eerlijk leer beginnen aan bijvoorbeeld een tas, dan realiseren wij dat datzelfde leer al heel wat uurtjes door een vakman is bewerkt.

Met enthousiasme vertellen wij je wat de herkomst is van het leer en op welke manier het is bewerkt.

Linnen

Linnen is onmisbaar in elk interieur, vinden wij. We houden intens veel van authentiek natuurlijk linnen, vanwege de structuur, de nonchalance, de sterkte en de duurzaamheid. Het wordt zelfs mooier met de jaren. Ons linnen is gemaakt van Europees vlas. Het is de sterkste natuurvezel en daardoor erg slijt- en scheur vast.

Vlas is één van de weinige natuurlijke vezels die nog op grote schaal in West-Europa worden verbouwd. En het is een duurzaam product. Voor de productie van linnen wordt minstens 5 keer minder water en energie gebruikt dan bij de productie van andere stoffen. Verder zijn ze biologisch afbreekbaar en recyclebaar en uiteindelijk afbreekbaar in de natuur.

Daarom zijn we dus groot fan van linnen.

Atelier Rozijntjes
Handgestikte bruidsclutch Rozijntjes

Ontwerpen

Elke ontwerp is speciaal gemaakt voor jou, om van te genieten. Wat Rozijntjes dus in ieder geval niet is, is massaproductie. Maar gelimiteerde aantallen én maatwerk.

We hebben aandacht voor trends, maar verliezen ambacht en kwaliteit nooit uit het oog. We hopen tegelijkertijd producten te ontwerpen die een soort ‘eeuwigheidswaarde’ hebben.

Als je niet de prijs wilt betalen voor kwaliteit, duurzaamheid én handwerk. Geeft niets. Koop gerust ergens anders. Rozijntjes wil graag tijd overhouden voor maatwerk. ‘Vandaag bestellen en morgen in huis’, gaat dus niet altijd op bij Rozijntjes.

Nieuwsgierig naar waar we nu aan werken? Neem gerust een kijkje in onze winkel.